Jednosložkové montážní lepidlo Bostik - SUPER FIX TURBO - 1691369

Kód: 1691369
211 Kč / ks 174 Kč bez DPH
Skladem u dodavatele
Možnosti doručení
Jednosložkové konstrukční lepidlo se silnou počáteční lepicí silou na bázi MS polymeru. K elastickému lepení rozličných materiálů ve vnitřním i venkovním prostředí.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • extrémně vysoká počáteční lepicí síla
  • extrémně vysoká konečná pevnost
  • lze nanášet na slabě vlhký podklad

 

Oblasti použití

Superfix Turbo je jednosložkové konstrukční lepidlo se silnou počáteční lepicí silou na bázi MS polymeru. K elastickému lepení rozličných materiálů ve vnitřním i venkovním prostředí. Vhodný k lepením při stavbě lodí, autobusů a karosérií, k lepení prahů, spojlerů a ozdobných lišt.

 

Vlastnosti

Superfix Turbo je mnohostranně použitelné lepidlo s nepatrným smrštěním, bez obsahu silikonu i izokyanátu. Superfix Turbo nabízí velmi dobrou chemickou odolnost, stejně jako odolnost vůči povětrnostním vlivům.

 

Příprava podkladu

Pro zvýšení přilnavosti k betonu, pórobetonu, cementu, sádře a ostatním savým stavebním materiálům, stejně jako k vybraným kovům a plastům doporučujeme použít primer Bostik 5075 (doba odvětrání min. 1 hodina a max. 6 hodin). Bez použití primeru na eloxovaný hliník, pozinkovanou a pochromovanou ocel, tvrzené PVC a polystyren. Zvýšení přilnavosti na kovových podkladech pomůže i jejich odmaštění pomocí Bostik 5001 nebo Bostik 5004. Podklad musí být pevný, nosný, čistý, suchý, bez mastnoty a  prachu. Nepoužívejte na materiály obsahující bitumen nebo dehet. U plastových výrobků a nátěrů vždy proveďte test přilnavosti a snášenlivosti, neboť např. u akrylátových nátěrů může, z důvodu migrace změkčovadel, dojít ke ztrátě přilnavosti.

 

Návod k použití

Superfix Turbo aplikujte v rovnoměrné vrstvě na jeden z  lepených povrchů. Lepené materiály ihned přiložte a rovnoměrně přimáčkněte. Optimální tloušťka lepidla pro zajištění elastického spojení by měla být minimálně 2 mm.

 

Čištění a údržba

Případná znečištění odstraníte v čerstvém stavu ředidlem Bostik Solvent 250 nebo Bostik Solvent 300. Tato ředidla můžete rovněž použít pro odmaštění povrchů materiálů před lepením. Ve vyzrálém stavu je Superfix Turbo odstranitelný pouze mechanicky. DALŠÍ

 

Upozornění

Informace stran ochrany zdraví při práci, první pomoci, stejně jako bezpečnostní pokyny nebo doporučenou likvidaci odpadů naleznete v bezpečnostním listu výrobku, který vám na požádání předložíme.

 

Skladování

Uchovávejte v suchu při teplotě +5 °C až +25 °C. Skladovatelnost v původním obalu je 18 měsíců.

 

Balení

Kartuše 435 gramů, barva bílá.

Doplňkové parametry

Kategorie: Příslušenství
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 0.4 kg
Výrobce: BOSTIK
Materiálová báze: silanem terminované polymery, neutrálně zesíťující
Barva: bílá
Použití: lepení a utěsňování
Systém zrání: chemickou reakcí s vlhkostí
? Objemová hmotnost: cca 1,5 g/cm³
? Čas tvorby povlakové kůže: cca 15 minut
? Rychlost zrání: cca 2,5 mm / 24 hod.
? Tvrdost Shore A: cca 55
? Napětí při přetržení: cca 2,7 N/mm²
? Prodloužení do přetržení: > 400 %
? Pevnost ve střihu: cca 1,6 N/mm²
Teplota při zpracování: od +5 °C do +40 °C
Teplotní odolnost: od -40 °C do +90 °C

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: