Stěrková hmota pro venkovní použití Kiesel - SERVOPLAN RE 330 - 42055

Kód: 42055
1 260 Kč / ks 1 041 Kč bez DPH
Skladem (5 ks)
Možnosti doručení
Stěrková opravná a nivelační hmota pro venkovní prostředí vhodná pro použití na balkónech a terasách.

Detailní informace

Detailní popis produktu

  • určeno pro použití na balkónech a terasách
  • vhodná také pro mokré prostory a aplikace pod vodou
  • tloušťka vrstvy 3 – 30 mm
  • rychle schnoucí, možno rychle pokládat podlahovou krytinu
  • samonivelační
  • variabilní množství přidávané vody umožňuje provádět stěrkování spádovaných ploch
  • lze nanášet pomocí čerpadla

 

při 20°C a 65% relativní vzdušné vlhkosti. Vyšší teploty a nižší vlhkost vzduchu tyto hodnoty odpovídajícím způsobem zkracují, nižší teploty a vyšší vlhkost vzduchu je prodlužují.

 

Vlastnosti a použití

Rychleschnoucí stěrková hmota na bázi cementu s přísadou zušlechťujících polymerů určená pro použití v interiéru i exteriéru. Používá se pro stěrkování a vyrovnávání vhodně připravených podkladů. Tloušťka stěrky vrstvy 3 až 30 mm. Na stěrku se pak provádí lepení keramických dlažeb, betonových dlažeb nebo dlažeb z přírodního kamene. Díky snížení vodního faktoru na cca 15% lze snadno provádět i stěrkování spádových ploch. V prostorách, kde je podle příslušných předpisů požadována vodotěsná izolace, se na hotovou stěrku Servoplan RE 330 aplikuje kontaktní izolace. Tato stěrková hmota je vhodná pro vyrovnávání podkladních konstrukcí pod velkoformátové dlažby.

 

Popis produktu

Rychleschnoucí stěrková hmota na bázi cementu s přísadou zušlechťujících polymerů, určená pro použití v interiéru i exteriéru. Používá se pro stěrkování a vyrovnávání vhodně připravených podkladů. Tloušťka stěrky vrstvy je v jednom pracovním kroku 3-30 mm. Na stěrku se pak provádí lepení keramických dlažeb, betonových dlažeb nebo dlažeb z přírodního kamene. Možnost snížení množství záměsové vody na cca. 15 %, pak lze snadno provádět i stěrkování spádovaných ploch. V prostorách, kde je podle příslušných předpisů požadována vodotěsná izolace, se na hotovou stěrku Servoplan RE 330 aplikuje kontaktní izolace. Tato stěrková hmota je ideální pro vyrovnávání podkladních konstrukcí pod velkoformátové dlažby. Pro normálně namáhané podlahy v interiéru lze použít i jako nášlapnou vrstvu opatřenou ochranným nátěrem nebo povlakem. Pro zhotovené ochranného nátěru nebo povlaku normálně namáhaných podlah nebo soukromých garáží nebo max. dvoupatrových garáží jsou vhodné například výrobky Lithofin Grundschutz W + 2 x Lithofin MULTI-SEAL jakož i HEBAU COLORFRESH® intensiv. Před aplikací ochranných vrstev a impregnace je třeba plochu podlahy zbrousit a zbavit prachu. Je třeba důsledně dodržovat pokyny, uvedené v technických listech výrobků.

 

Příprava podkladu

Podklad musí být vyzkoušen a připraven podle VOB díl C, DIN 18 332, DIN 18 333, DIN 18 352 a podle současného stavu úrovně techniky. Podklady z cementových potěrů, betonu, nosných starých keramických dlažeb (nutno nejprve očistit výrobkem Okamul GR) v exteriéru je možno opatřit základovým nátěrem Okatmos® UG 30. V interiéru se savé minerální podklady opatří základovým nátěrem Okatmos® DSG, Okamul GG nebo Okatmos® UG 30. Na anhydritových potěrech při tloušťce vrstvy stěrky nad 10 mm se základový nátěr provádí výrobky Okatmos® DSG, Okamul PU-V schnell nebo Okapox GF. Na litém asfaltu IC 10 lze do stěrkové hmoty přidat pro zušlechtění 1 litr Okamul 71, maximální tloušťka stěrkové vrstvy na litém asfaltu je 10 mm.

 

Zpracování

Servoplan RE 330 se smíchá s čistou vodou (3,75 až 5,25 litru na 25 kg prášku) a pomocí elektrického mísidla se míchá při max. 600 ot./min., dokud ze směsi nezmizí všechny hrudky. Po 5 minutách zrání se znovu promíchá. Následně se stěrková hmota nanáší hladítkem. Doba zpracovatelnosti je asi 20 minut. Další stěrkovou vrstvu je třeba provádět technikou „mokrý do mokrého“ ihned, jakmile je předchozí vrstva stěrky pochozí. Jinak je nutno provést znovu základový nátěr výrobky Okamul GG, Okatmos® UG 30 nebo Okatmos® DSG. Během schnutí zabraňte přímému slunečnímu záření a průvanu. V případě, že máte o vhodnosti výrobku pro daný účel pochybnosti, proveďte nejprve zkušební vzorek.

 

Čištění

Nářadí a stroje očistěte ihned po použití vodou.

 

UPOZORNĚNÍ

Uvedené údaje, zvláště návrhy na zpracování a použití našich výrobků jsou založeny na našich znalostech a zkušenostech. Z důvodu různorodosti materiálů a pracovních podmínek doporučujeme v každém případě provést dostatek zkušebních vzorků pro ověření vhodnosti našich výrobků pro zamýšlený pracovní postup a účely. Vydáním tohoto technického listu ztrácejí všechna předchozí vydání svoji platnost. Dbejte na dodržování pokynů uvedených v technickém listu výrobku a v bezpečnostních listech na internetových stránkách www.kiesel.cz.

Doplňkové parametry

Kategorie: Příslušenství
Záruka: 1 rok
Hmotnost: 25 kg
Výrobce: KIESEL
Barva: šedá
Použití: interiér a exteriér, na podlaze
Tloušťka vrstvy: od tl. 5 mm jako nášlapná vrstva v interiéru na litém asfaltu max. tloušťka vrstvy 10 mm
Teplota zpracování: +5 °C až +25 °C (teplota podkladu)
Množství přidávané vody: 15 - 21% (odpovídá 3,75 - 5,25 litru na 25kg pytel)
Doba zrání*: cca. 5 minut (pak znovu promíchat)
Doba zpracovatelnosti*: cca. 20 minut
Pochozí*: po cca. 2 hodinách
Pokládka podlahové krytiny*: keramické krytiny: po cca. 2 hodinách přírodní kámen: 24 hodin / 10 mm tl. vrstvy
Podlahové vytápění: vhodný
GISCODE: ZP 1 nízký obsah chromátů podle TRGS 613
EMICODE: EC 1R podle GEV
Skladování: skladovat v suchu skladovatelnost cca. 6 měsíců

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: